Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Egmonts rekordresultat

Publicerad: 7 mars 2011, 09:53

Egmont uppnådde förra året sitt hittills högsta rörelseresultat, 1 015 mijoner danska kronor. Dessutom redovisar företaget en vinst före skatt på 450 MDKK. – Många av våra medier haft en positiv utveckling, säger Egmonts koncernchef Steffen Kragh, i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Egmont

Steffen Kragh

Förra året omsatte Egmont 10 576 MDKK jämfört med 10 722 MDKK för 2009. Korrigerat för försäljningen av Nordisk Film TV rör det sig om en mindre resultatförbättring.

Rörelseresultatet före räntor och avskrivningar uppgick till 1 015 MDKK jämfört med 931 MDKK 2009. Detta är Egmonts hittills bästa rörelseresultat och korrigerat för försäljningen av Nordisk Film TV är det en förbättring med 25 procent.

–  Det beror på en förbättrad annonsförsäljning och på att många av våra medier haft en positiv utveckling. Även effekten av löpande lönsamhetsåtgärder bidrar. Den ökade rörelsevinsten, kombinerat med att vi är skuldfria, är en god grund för att bibehålla vår investeringstakt i både klassiska och digitala medier, säger Steffen Kragh, i pressmeddelandet.

Resultatet efter skatt uppgick till 274 MDKK 2010 jämfört med 373 MDKK 2009. Nedgången beror på att skatten 2009 var en intäkt till följd av en justering av värdet av koncernens latenta skattefordran, medan skatten 2010 är en kostnad.

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

Egmont

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.