Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Egoboost går 300 000 back

Publicerad: 4 september 2012, 20:44

Blondinbella har lämnat Egoboost och sålt tidningen till konkurshotade Moderna Tidskrifter.

Konkurshotade förlaget Moderna Tidskrifter har tagit över en ny förlustaffär. Resumé kan berätta att Egoboost, som sålts av Isabella "Blondinbella" Löwengrip, gjorde en förlust på runt 300 000 kronor i första bokslutet.


Ämnen i artikeln:

Isabella LöwengripEgoboostModerna Tidskrifter

Resumé har tidigare rapporterat om konkurshotade Moderna Tidskrifters kamp mot de akuta skulderna.

Nyligen blev det känt att Isabella Löwengrip drar sig ur sin egen tidning Egoboost där hon varit chefredaktör, ägare och frontfigur.

Hon har sålt tidningen till Moderna Tidskrifter vars första bokslut som sträcker sig från den 9 augusti 2010 till den 31 december 2011 visar att bolaget är konkursmässigt. Omsättningen uppgick under de 17 månaderna till 9,5 miljoner kronor, men Moderna Tidskrifter gör en rörelseförlust på 3,5 miljoner kronor. Det egna kapitalet i företaget ligger på -3,6 miljoner kronor.

Egoboosts första bokslut som ännu inte är officiellt släpps om några veckor, men till Resumé säger Isabella Löwengrip att det blev en förlust på runt 300 000 kronor.

- Vi vet att man måste investera under första året. Tidningen har stor potential att växa och målgruppen vi riktar in oss på nu är något äldre 23-30 istället för 18-30.Egoboost kommer att visa plus innan årsskiftet, säger Johan Möller, vice vd för Moderna Tidskrifter.

Egoboost har inga anställda. Medarbetarna fakturerar. Johan Möller hävdar att medarbetarna får sina pengar i tid varje månad.

- Vi har idag inget oreglerat med redaktionen för Egoboost Magazine. Det enda är någon oreglerad faktura med en frilansskribent som vi håller på att reda ut.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.