Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ehsan Fadakar: ”Mediebranschen är Sveriges vitaste”

Publicerad: 31 juli 2017, 06:52

Ehsan Fadakar i podden I hängmattan med Resumé.

Ehsan Fadakar flydde från Iran tillsammans med sin familj när han var sju år. I sommarpratet hör vi honom berätta om mångfald, vägen in i branschen – och varför han ger sig in i fajterna.


Ämnen i artikeln:

SpotifyEhsan FadakarI hängmattan med ResuméBeppo LjudproduktionSchibsted

För exakt tio år sedan bodde Ehsan Fadakar i Sydafrika och plugga media och kultur på Nelson Mandela University. En dag fick han ett mejl från en kompis som förändrade hans liv på riktigt. Han packade ihop allt och flyttade hem till Sverige – "Lasse" på Göteborgs-Tidningen hade fixat en inofficiell praktikplats på sportredaktionen. Det var så karriären tog fart. Idag är Ehsan Fadakar chef för Schibsteds sociala medier-strategi.

Men vägen dit var tuff. I vår poddserie "I hängmattan med Resumé" berättar Ehsan Fadakar om familjens flykt till Sverige, hur mamman rev sönder passen på flyget, hur Piteå kommun öppnade sina armar – och om hur ordet solidaritet håller på att dö ut.

Han ifrågasätter även media som Sveriges vitaste bransch och förklarar vikten av att debattera och stå upp för det han tror är rätt.
– Jag har tagit väldigt många fajter och blivit kvar – jag har trivts med att vara outsidern. Många har en tendens att sluta så fort det blir dålig stämning, men då brydde man sig inte tillräckligt mycket, berättar Ehsan Fadakar i podden.

I hängmattan med Resumé är producerad av Beppo Ljudproduktion. Producent är Julia Lundin. Ansvarig utgivare är Johan Såthe.

Lyssna på Ehsan Fadakars sommarprat, varvat med hans utvalda låtar, direkt på Spotify.

På Soundcloud kan du lyssna på podden utan musik. Det går även att prenumerera på "I hängmattan med Resumé" på iTunes.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.