Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

EK fyller 125 år

Publicerad: 8 december 2015, 08:53

Eskilstuna-Kuriren firar med wrapp.

Foto: EK

Idag fyller Eskilstuna-Kuriren 125 år. Födelsedagen uppmärksammas genom bland annat en wrapp av tidningen med det första numret från 1890.


Ämnen i artikeln:

Eskilstuna-Kuriren

Storslaget firande väntar Eskilstuna-Kurirens läsare och medarbetare idag när tidningen fyller 125 år. På sajten kan man bläddra gratis i det första numret av tidningen från 1890, dessutom tävlar tre lokala konditorier om att få göra Eskilstuna-Kurirens jubileumsbakelse.

Tidningen får ett annorlunda designgrepp två förstasidor.
– Vi vill på så sätt visa vår resa från starten 8 december 1890 till den moderna nyhetssajten 8 december 2015, genom bara behöva bläddra en sida, säger Jens Werner, digital nyhetschef.

Chefredaktören Eva Burman skriver i en krönika att framtidens utmaningar är många. Affärsmodeller måste filas på i en tid när vi översköljs av information från sociala medier.

”Traditionella medier speglar båda sidor, men på sociala medier som Facebook umgås du bara i din egen bubbla, bland meningsfränder. Då är det lätt att tro att alla tycker som du, vilket faktiskt kan vara ett hot mot demokratin”, skriver hon och fortsätter:

”Traditionell media får kritik för mycket, men där kan läsaren i alla fall vara säker att reportern följer pressetiska regler. Det betyder att artikeln är objektiv och att vi har låtit båda sidor komma till tals.”

Eskilstuna-Kuriren har det senaste året genomgått stora förändringar. Tidningen ingår numera i mediebolaget Sörmlands Media tillsammans med Katrineholms-Kuriren och Södermanlands Nyheter. Detta kommer bli en konsekvens i form av nedskärningar. Nyligen meddelade också PeO Wärring, huvudredaktör och ansvarig utgivare för EK-koncernen, att han lämnar sin tjänst.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

Eskilstuna-Kuriren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.