Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ekdal stoppad av TV4 – ryter tillbaka

Publicerad: 19 februari 2010, 08:00

Lennart Ekdal medverkade i Svenska spels OS-kampanj. Utan TV4:s godkännande. Nu har han stoppats av kanalen – men ryter tillbaka.


Ämnen i artikeln:

TV4Lennart Ekdal

Lennart Ekdal. Foto: TV4.

TV4-profilen Lennart Ekdal, bland annat programledare för ”Kvällsöppet”, var en av gästerna i Svenska spels webb-tv-program ”Anders Timells Vancouver-vaka” på spelbolagets hemsida.

Programmet sändes – men TV4 hade inte informerats om Ekdals medverkan.

När det hela uppdagades reagerade TV4 starkt och nu har Svenska spel – storsponsor hos TV4 – på kanalens uppmaning plockat bort avsnittet från sajten.

– En person som jobbar med debatt, diskussion och granskning och ska bevaka makten ska inte vara med i ett sådant sammanhang, säger TV4:s kommunikationsdirektör Gunnar Gidefeldt till Resume.se.

– Grundregeln för alla TV4-medarbetare är att de alltid ska stämma av olika sidouppdrag, även om man är frilansare.

Får detta några vidare konsekvenser för Lennart Ekdal?
– Nej.

TV4-sportens Peppe Eng, fast anställd, deltog också i programserien. Men det godkände TV4.

– I det fallet handlade det om att han jobbade med sport, och det var ett bra tillfälle för honom att marknadsföra sig själv och TV4.

Lennart Ekdal svarar i ett mejl:

– Tagga ner lite nu... Timell, som jag känner, frågade om jag hade lust vara med å snacka lite OS, sport i allmänhet, mitt eget idrottande. En kort intervju helt enkelt. Jag sa ja, gjorde det naturligtvis utan en krona i ersättning (var aldrig på tal öht). Det handlar inte om något sidouppdrag eller kampanjdeltagande från min sida.

– Som jag ser det är det verkligen en skitsak. Varför TV 4 hetsar upp sig (När man t ex samtidigt varje lördag direkt uppmuntrar folk att spela på travet) vet jag faktiskt inte. Men som sagt, jag hetsar inte upp mig, och det är inget vi håller på å tjafsa om.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

TV4Lennart Ekdal

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.