Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ekonomijournalisterna får högsta betyg

Publicerad: 26 november 2008, 14:12

Ekonomijournalisterna får högsta betyg för sin förmåga att förklara den ekonomiska krisen. 45 procent anser att de har varit mycket eller ganska bra på att förklara krisen. Det visar en opinionsundersökning från Novus. Den borgerliga regeringen får också höga betyg för hur de skött krisen jämfört med oppositionen.


Ekonomijournalisterna har varit bäst på att förklara krisens orsaker, enligt undersökningen. Nyhetsjournalisterna klarar sig sämre, 26 procent tycker att de varit mycket eller ganska bra på att förklara krisen. Ännu sämre går det för bankernas experter, där 20 procent tycker de varit mycket eller ganska bra på att förklara krisen.

Bäst bland medierna på krisförklaringar har nyhetsprogrammen i tv varit. 53 procent tycker de varit mycket eller ganska bra, att jämföra med 42 procent för morgontidningarna och 15 procent för kvällstidningarna.

Krisen har också blivit ett slags revansch för den borgerliga regeringen, inte bara i partisympatiundersökningarna. 44 procent tycker regeringen skött sig ganska bra eller mycket bra under den ekonomiska krisen, mot 17 procent för oppositionen.

Novus har också frågat hur man tycker ett antal ledande politiker och andra makthavare skött sina uppgifter under krisen.

Janne Sundling

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.