Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ekots chef irriterad på Bildt

Publicerad: 6 maj 2013, 09:39

Anne Lagercrantz.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Ekots chef Anne Lagercrantz kritiserar det faktum att Carl Bildt ringde in till Ring P1 i stället för att svara på Ekots frågor.


Ämnen i artikeln:

Ring P1Carl BildtAnne Lagercrantz

Resumé skrev tidigare i dag om att Carl Bildt bemötte kritiken om sin hållning i kärnvapenfrågan genom att själv ringa in till P1.

Tidigare hade utrikesministern meddelat Ekot att han inte hade tid att svara på frågorna.

Anne Lagercrantz, chef för Ekot, är kritisk till Carl Bildts val att medverka i Ring P1.

– Vi har sökt honom upprepade gånger under hela förra veckan och fått  beskedet att han inte har tid. Vi har erbjudit oss att ta oss till möten  där han befinner sig och verkligen ansträngt oss. I stället ringer han  till Ring P1. Jag tycker att det är förvånande att han väljer att göra  så. Det är olyckligt, säger hon till SVT.se.

Anne Lagercrantz menar att Carl Bildts agerande är ett tecken på en oroande utveckling. Hon menar att det påminner om hanteringen av man Saudiaffären.

– Jag tycker att det är oroande. Vi har  inte tillräckligt många fall för att tala om en trend, men jag har sett  många incidenter där man väljer att vända sig till mindre pålästa  redaktioner och reportrar. Det är ingen kritik mot Ring P1, men i det  här fallet hade vi en specialinsatt reporter som jobbat i en längre tid,  säger Anne Lagercrantz till SVT.se.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.