Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ekots valreporter hoppar av

Publicerad: 17 september 2010, 08:36

Anders Jonsson, en av Sveriges mest rutinerade politiska reportrar, blir ny presschef på akademikernas centralorganisation Saco. Anders Jonsson har den senaste tiden jobbat som valreporter på Ekot, men lämnar nu med tanke på kommande jobbet all politisk bevakning.


Ämnen i artikeln:

Ekot

Anders Jonsson.

Anders Jonsson har varit politisk reporter sedan 80-talet och bland annat varit inrikeschef på Ekot, krönikör i Expressen och Affärsvärlden, och bevakat politik på Svenska Dagbladet och Veckans affärer.
Men nu blir han en i raden som lämnar den politiska bevakningen för att bli presschef på Saco.

– Ja, jag börjar på Saco i oktober. Det är ett intressant jobb och på Saco finns kul personer som jag kommer att jobba med. Som ordföranden Anna Ekström, utredningschefen Gunnar Wetterberg och kommunikationschefen John Ahlmark, säger Anders Jonsson.

– Saco har en utredningsavdelning som gör en massa intressanta saker. Som presschef ska jag ta lyfta det som produceras och göra det intressant och relevant för media.
Redan tidigare har flera politiska reportrar slutat eller bytt jobb. KG Bergström har gått i pension, även om han rycker in i Agenda, Lena Smedsaas gick förra året till JKL och Willy Silberstein blev konsult först på Kreab, nu i egen verksamhet.

– Ja, det är stora nedskärningar överallt och det är en oroande utveckling. Snart är det fler pr-konsulter än journalister i Stockholm, säger Anders Jonsson.

Och nu blir du Sacos pr-konsult?
– Nja, jag ser det inte så. Hela tiden som journalist har jag jobbat med samhällsfrågor. Nu kommer jag göra det på ett nytt sätt. Efter tio år som i huvudsak frilans har jag längat efter att tydligare komma in i ett sammanhang och jobba mer ihop med andra, säger Anders Jonsson.

Janne Sundling

Ämnen i artikeln:

Ekot

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.