Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ekwall om Zlatanintervjun: Vi har ett kärleksfullt gnabb mellan oss

Publicerad: 29 mars 2016, 09:50

Foto: TV4

Sportjournalisten Patrick Ekwall gjorde i söndags en lång intervju med Zlatan som fick stort genomslag. Nu berättar han för Resumé om mötet med stjärnan.


Ämnen i artikeln:

Zlatan IbrahimovićPatrik Ekwall

Ett av de få tillfällen då Zlatan ger längre intervjuer är i samband med landskamper, då det sändande bolaget normalt får en tio minuters lång sittning.

När Fotbollskanalens Patrick Ekwall skulle genomföra en sådan intervju i söndags var han dock extra pratglad och stannade i hela 20 minuter. Klippet, där Zlatan öppnar för att han kanske slutar i sommar, har fått stort genomslag i flera medier.

– Jag vet inte varför intervjun blev så lång, han ville inte sluta, skrattar Patrick Ekwall, som dock menar att det hör till vanligheterna att allt som har med Zlatan får just stort genomslag.

– Bara att du gör den här intervjun med mig säger ju allt. Jag brukar säga att han är Sveriges mest kända, omtalade och omdebatterade människa, så allt om honom får stor spridning.

Ni har kivats en del genom tiderna, när du gjort kortare intervjuer med Zlatan. Ett klipp där han säger att din parfym luktar illa har till exempel fått över 500 000 visningar på Youtube. Och nu gör han en extra lång intervju med dig. Handlar det kanske om att han gillar dig?

– (Skratt) Jag tror inte han hade gjort den här intervjun på det här sättet om han inte hade velat. Vi har ofta någon typ av kärleksfullt gnabb mellan oss.  Jag känner honom, eller känner, vi har jobbat ihop på det här viset sedan han var tonåring, och vi är från samma stad så det kanske spelar in, men jag vet inte. Du vet hur det är med honom, det finns en viss jargong, ena gången är han på bra humör, andra inte.

Hur var han den här gången?

– Han gav flera kryptiska svar, men stämningen var behaglig. Han var på jävligt gott humör, eller åtminstone pratglad, och då går det lätt, säger Patrick Ekwall.

I intervjun säger han att det kanske blir så att han slutar i sommar. Tror du han kommer att göra det?

– Nej, det gör jag inte.

Se klippet här

Mårten Färlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.