torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ekwall släpper ny fotbollspodd

Publicerad: 21 april 2017, 07:56

Patrick Ekwall och Claes Andersson Foto: Andreas Elgstrand / Pressbild

Patrick Ekwall och Claes Andersson släpper ny fotbollspodd.

Ämnen i artikeln:

Patrick EkwallMediaMedierPodcastPoddPoddar

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Sportprofilerna Patrick Ekwall, tidigare på TV4, och Claes Andersson, kommentator på Viasat, släpper en ny podcast, Tilläggstid, med premiär på måndag. Fokuset ligger på dagshändelser inom fotbollens värld.

Vi gör en daglig podcast och använder mediet i nyhetsform, snarare än en timme feelgoodlyssning. Människans rutiner för  podcastlyssning känns mogen för ett sådant alternativ. Vi ser "Tilläggstid" som ett Radiosporten i miniformat, men bara om fotboll, säger Ekwall.

De två känner varandra sen länge och har bevakat fotboll såval nationellt som internationellt.

Varje program kommer att ha en aktuell gäst, vi utgår att det blir från aktuell match. Och i det sammanhanget har vi bägge ett starkt kontaktnät. Jag tror att vi kan ge lyssnaren något extra och något annorlunda. Som de inte kan få någon annanstans i den formen, säger Claes Andersson.

Podcasten kommer i miniformat, varje avsnitt ligger på 15 minuter, och produceras av duon själva utan inblanding från sponsorer eller mediehus.

Det handlar väldigt mycket om att vi vill göra det här programmet exakt så som vi vill göra det. Men också om att vi tycker det känns mera trovärdigt att sjösätta projektet, göra det tillräckligt attraktivt och sen utgå från det. Det blir alltid svårare att sälja in något som aldrig existerat, säger Patrick.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev