Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Elfsberg: Spelar ingen roll om TV4 är före oss

Publicerad: 15 april 2008, 08:11

TV4 hann före SVT med en nyhetskanal på nätet. Nyhetskanalen.se har premiär i dag – men Claes Elfsberg på Play Rapport tar det hela med ro. – Jag tror inte att det spelar någon större roll om de är före med x antal dagar. Det kan vara ett sätt att försöka få uppmärksamhet, säger han till Resume.se.


Claes Elfsberg. Foto: Fredrik Hansson

I början av januari gick SVT ut med satsningen Play Rapport – en nyhetskanal på nätet som ska innehålla ”korta, bildstarka nyhetsinslag från Sverige och världen”. Rapport-profilen Claes Elfsberg blir nyhetsankare och premiären ska äga rum i slutet av april.

Samtidigt har TV4 i hemlighet utvecklat den konkurrerande Nyhetskanalen.se med Jesper Börjesson och Elisabet Hultén som ankare. I dag, samma dag som premiären, offentliggjorde kanalen satsningen och kanalen deklarerar stolt att man startar ”Sveriges första nyhetskanal på webben”.

– Det känns oerhört spännande att vi är först i Sverige om att kunna erbjuda en tjänst där tittaren och användaren fullt ut kan välja vad, när och hur nyheterna ska konsumeras. Direktsända tv-nyheter, snabba nyhetsklipp inom olika kategorier, hela program, artiklar och senaste nytt på webben eller i mobilen - det är bara att välja det som passar bäst, säger Kajsa Ericson, chef för Nyhetskanalen.se, i en kommentar.

Claes Elfsberg säger att han inte kände till att TV4 var på gång med en satsning som ska konkurrera med Play Rapport. Samtidigt poängterar han att han inte bryr sig om att de hinner före hans program.

– De tycker säkert själva att det är någon poäng med detta. Men sådant händer i den här konkurrensutsatta branschen. Jag tycker inte att det spelar någon större roll, säger han.

Varför ska folk välja Play Rapport framför Nyhetskanalen.se?
–SVT och Rapport har en trovärdighet som slår allt annat inom svensk tv. Och SVT har en stor nyhetsresurs över hela landet med ett stort antal bemannade lokalredaktioner året om, och i utlandet med utrikeskorrespondenterna. SVT är den största, effektivaste och den mest trovärdiga nyhetsförmedlaren.

– Sedan får vi se vad tittarna väljer. Men i vanlig tv har Rapport varit det ojämförligt största nyhetsprogrammet.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.