Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Elisabet Höglund börjar blogga

Publicerad: 11 juni 2014, 08:54

Elisabet Höglund

Foto: Andreas Elgstrand

Elisabet Höglunds journalistkarriär sträcker sig över drygt 40 år. Nu har den snart 70-årige journalisten skrivit sin första bloggpost.


Ämnen i artikeln:

Elisabet Höglund

Elisabet Höglunds karriär började redan 1970. Tretton år senare värvades hon till SVT där hon stannade i 25 år och bland annat var kanalens korrespondent i Bryssel. Sedan några år tillbaka är hon kolumnist i Aftonbladet.

Nu börjar hon blogga. Via en ny hemsida kommer Elisabet Höglund att skriva om alltifrån politik, kultur och sport till vardagliga experter.

Varför har du inte gjort det här tidigare?
– Jag har haft en annan inställning till bloggande tidigare. Har tyckt att det varit löjlig men på senare tid har jag ändrat uppfattning. Bloggarna har faktiskt mycket att tillföra samhällsdebatten och det vill jag medverka till.


Vad hoppas du tillföra blogosfären?
– Det blir seriösa frågor som inrikespolitik, valet, utrikespolitiken, kulturfrågor, konst, musik, och inte minst idrott, som jag älskar. Det ska mest vara seriösa saker men jag ska inte undandra läsekretsen att det kan bli en del skämt och humor också. Det beror på hur jag känner mig. Under de många åren som kolumnist, först i Expressen och nu i Aftonbladet, har jag känt att utrymmet för att skriva har blivit för litet. Det finns ju ett liv även mellan den var fjortonde dag jag skriver i Aftonbladet.

Elisabet Höglund räknar med att skriva minst tre blogginlägg i veckan.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Elisabet Höglund

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.