Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ellinor Persson och Paolo Roberto årets talare

Publicerad: 6 februari 2014, 07:22

Talarforum har delat ut branschpriset Årets talare sedan 2006. Årets vinnare är nu utsedda. Mediepersonligheterna Paolo Roberto och Ellinor Persson är några av vinnarna.


Ämnen i artikeln:

Paolo Roberto

Hans Blix, Paolo Roberto, Ellinor Persson, Robert Karjel och Annika Östberg. Dessa har utsetts till Årets Bästa Talare av Talarforum.

Paolo Roberto vinner inom kategorin Årets talare 2013, Man.
Motiveringen för Paolo Roberto lyder:

”Han  har alltid brunnit för samhällsfrågor och särskilt för de medborgare  som har det mindre väl förspänt. Med utgångspunkt från sin egen bakgrund  ger Paolo föreläsningar som inger mod, fightingspirit och insikt om att  det är vi själva som har makten att förändra våra liv.”

Priset  går till de föreläsare som Talarforums kunder tycker har varit allra  bästa under det gångna året – tusentals personer har röstat på  Talarforums hemsida.

– Trots att jag länge varit en väldigt  framgångsrik mediepersonlighet, företagare och författare så möter jag  fortfarande ibland en del fördomar och tveksamhet kring om en gammal  buse och boxare kan vara en bra föreläsare. Genom det här priset så  kommer fler att förstå att det är just min bakgrund som gör  föreläsningarna så intressanta, säger Paolo Roberto i en kommentar.

TV-personligheten Ellinor Persson vinnar inom Moderator-kategorin.

Motiveringen lyder bland annat:
”Nu arbetar Ellinor som moderator på heltid och är känd för sin unika förmåga att få folk att slappna av och öppna sig.”  

–  Priset är som ett bevis på att det lönar sig att inte lämna något åt  slumpen. Att ta tid på sig och vara mycket noggrann i sitt arbete som  moderator, säger Ellinor Persson i en kommentar.

Vinnarna utsågs på Talargalan på Berns i Stockholm under onsdagskvällen.

En nyhet för i år är att Talarforum delar ut Årets Talare – Hederspris.

Priset  går till person som under en längre tid haft ett ”agerande som har  påverkas människors liv långt utanför sin egen radie” och som har tagit  sig att dela med sig av sina erfarenheter.  

Årets Talare Kvinna går till Annika Östberg.

Talarforums  motivering lyder: ”Få föreläsare kan beröra sina åhörare som Annika  Östberg….Annika talar utifrån sina erfarenheter av att ha dömts för ett  dubbelmord och avtjänat sitt på ett av Amerikas mest välbevakade  fängelser.”

Hon tar bland annat upp hur hon har lyckats försona sig med sitt förflutna och även kunnat förlåta sig själv.

På frågan vilken egenskap hon som föreläsare är mest stolt över blir svaret:
–  Jag får ofta höra av folk som lyssnat på en av mina föreläsningar att  de sedan har hittat sin egen styrka, att de tittat på sina egna problem i  ett annat ljus, säger Annika Östberg.

Hans Blix vann det nyinstiftade hederspriset.

Talarforum grundades 1995 erbjuder idag över 8 000 föreläsare, moderatorer, underhållare och utbildade.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Paolo Roberto

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.