Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Emil i Lönnerberga hyllas med magasin

Publicerad: 3 juni 2013, 07:21

2013 är det 50 år sedan Emil i Lönneberga gjorde sina första hyss. Jubileet kommer att firas under hela året och över hela landet bland annat med ett specialmagasin, tävlingar och en kampanjsajt som produceras av Wasp Communication.


Ämnen i artikeln:

Wasp CommunicationAstrid Lindgren

Den 23 maj 1963 satte sig Astrid Lindgren på sin balkong på ön Furusundet och skrev de förtsta fraserna i berättelsen om en busig och envis unge från Lönneberga. Böckerna om Emil i Lönneberga har sålt i 30 miljoner ex och översatts till 52 språk.

– Det är fantastiskt roligt att få producera jubileumsmaterial om en grabb som roat och oroat en hel värld under 50 års tid, säger Jonas Nilsson, vd för Wasp Communication.

Emils officiella födelsedag är just 23 maj men 50-årsjubileet kommer att firas hela året över hela Sverige.

– Wasp har på mycket kort tid lyckats producera ett högklassigt sommarmagasin som blir en viktig del i vårt arbete med Emil-året, säger Tore Skarelid, chef för Home Entertainment på SF.

Wasp Communication, Expressens nystartade redaktionella byrå, har fått uppdraget att producera en mängd redaktionella produkter som uppmärksammar firandet.

Först ut är ett 32-sidigt Emilmagasin som ges ut av AB Svensk Filmindustri i samarbete med Saltkråkan AB.

31 maj ska magasinet distribueras inplastat med Expressens magasin Sommar-Sverige och 2 juni med Expressen Söndag. Magasinet ska dessutom delas ut på andra event som arrangeras med anledning av firandet.

I magasinet tecknar bland annat journalisten och författaren Johan Erséus ett mångsidigt porträtt av pojken som i femtio års tid skakat om Katthult med sina hyss.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.