Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Emilie "Ebbis" Roslund ny kolumnist i Metro

Publicerad: 21 augusti 2017, 08:19

Emilie "Ebbis" Roslund och Metros chefredaktör Staffan Erfors

Emilie "Ebbis" Roslund blir ny krönikör i Metro. Hon kommer att skriva om ämnen som "berör henne och andra kvinnor".


Ämnen i artikeln:

MetroStaffan Erfors

Emilie "Ebbis" Roslund har tidigare haft uppdrag för bland annat Sveriges Radio P3, Expressen, Nöjesguiden och Filip & Fredriks Breaking News. För Nöjesguiden driver hon bland annat podden "Singelrådet" där hon tar upp relationsfrågor, ett ämne hon även kommer att ta upp i sina Metrokrönikor.

– Jag kommer att ta upp tidlösa frågor inom det som berör mig och andra kvinnor. Kvinnofrågor och feminism, men också ett nytt perspektiv på relationer och singelskap. Det finns så många normer i vårt samhälle som styr hur många människor lever och vi är väldigt vana vid att tänka i vissa banor kring vad man behöver för att vara lycklig, och så vidare. Det finns många myter kring hur man ska leva, i vilken konstellation och vad det innebär, berättar Roslund i ett pressmeddelande.

Roslund berättar även att hon kommer ta upp tabubelagda ämnen och vill föra unga personers talan. Hennes första kolumn publicerades tidigare idag.

– Jag har ingenting emot att vara den första som pratar om känsliga frågor. Jag vill vara den som jag själv kanske saknade att läsa texter av när jag var yngre. Det känns så kul att nu göra det på Metro, berättar hon.

Metros chefredaktör Staffan Erfors är nöjd med den nya kolumnisten.

– Jag har med intresse följt hennes karriär. ”Ebbis" är originell och begåvad och emellanåt provocerande på ett sätt som gör att man tvingas rannsaka sig själv när man läser henne. Det känns ofta som att man lär sig något nytt när man läser ”Ebbis” och det är en verklig kvalitet hos en krönikör, säger han.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

MetroStaffan Erfors

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.