Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”En av de största händelserna för MacWorld i år”

Publicerad: 12 september 2012, 09:56

Anna Müller, chefredaktör på MacWorld.

Efter månader av intensiva spekulationer som givit mycket gratisreklam är det i kväll dags för presentationen av den nya iPhone-modellen i San Francisco. IDG-ägda MacWorld kommer att satsa stort på livebevakningen av Apples ”keynote”, med start 18.45. – Eventet i dag är en av de största händelserna för MacWorld i år, säger chefredaktören Anna Müller.


I kväll, på en sedvanlig Apple-keynote i San Francisco, presenterar vd:n Tim Cook den nya iPhone-modellen som vissa tror kommer att heta iPhone 5, medan andra tror att den döps till "New iPhone".

MacWorld kommer att ha medarbetare på plats som liverapporterar för läsarna som också kommer att kunna chatta på sajten under kvällens gång. MacWorld sänder även en livepodcast från svenska redaktionen ikväll, i samarbete med AppTV.

Man får inte livesända från keynoten  – därför blir liverapporteringen i skrift, minut för minut extra viktig.

Det är först i efterhand som Apple lägger upp en film på nätet.

Anna Müller är förväntansfull inför kvällen.

–      De största förväntningarna finns på storleken på skärmen. Vi tror på en 4-tumsskärm och 1136x640 pixlar, samt snabbare processor och lite mindre dock-kontakt, om man ska tro på bilderna som har läckt ut, säger Anna Müller som tippar på att modellen kommer att börja säljas i Sverige tidigast om två veckor.

Hon tror att modellen kommer att heta iPhone 5. I annonsen om presentationen formar en skugga nämligen siffran fem.

MacWorld är en tidning för Apple-entusiaster, men har tvärtemot vad många tror inget samarbete med Apple. Man skriver för Apple-frälsta men kan både ge ris och ros till produkterna.

Hur tycker du att Apple förvaltar arvet efter Steve Jobs?
–  Bra, tycker jag. Men det har gått så kort tid sedan han avled. Många av hans ideér ligger ju  fortfarande till grund för de nya pårodukter som kommer ut.

MacWorld har en upplaga på 20 000 och sajten har runt 180 000 unika besökare i veckan, 11 000  Facebookfans, 5 000 Twitterföljare och ett forum med nästan 60 000  medlemmar.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.