Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

En facerape i jätteformat

Publicerad: 17 maj 2011, 08:50

Berättarministeriet vill locka volontärer till sin nya satsning på skrivarverkstäder. För att uppmärksamma detta har Forsman & Bodenfors tagit fram en kampanj där man låter ett antal 12-åringar ”kapa” kändisars bloggar, Twitter-konton och Facebook-statusar. – Kan inte föreställa mig något annat än mina followers tycker det är fint och skitskoj, säger Lina Thomsgård, Rätteviseförmedlingens grundare och en av dem som medverkar i kampanjen.


Ämnen i artikeln:

BerättarministerietLina ThomsgårdForsman & Bodenfors

Lina Thomsgård Foto: Andreas Elgstrand

I höst startar Berättarministeriets nya satsning på skrivarverkstäder för barn och ungdomar. De första kommer att öppna i Stockholm och Södertälje. För att verksamheten ska kunna fungera behöver Berättarministeriet volontärer.

För att lyckas med detta har man dragit igång en kampanj på nätet där man låtit ett antal elever från klass 6B från Hovsjöskolan ta över närmare 100 bloggar, Twitter-konton och Facebook-statusar. Kampanjen har tagits fram av Forsman & Bodenfors. Allt arbete har gjorts pro bono.
– Vi ville manifestera idén med Berättarministeriet och för att göra det ville vi låta en skolklass ta över de här bloggarna och skriva om det de vill skriva, säger Anna Qvennerstedt, copy på Forsman & Bodenfors, till Resume.se.

Hon berättar att det varit lätt att få med personer på idén och att de har fått ett stort gensvar.
– Vi har fått med 60 namn på kampanjen vilket betyder ungefär 100 olika konton eftersom en del av dem använder flera medier.

Man räknar med att man kommer att nå över en miljon läsare.

Forsman & Bodenfors kommer också att fortsätta arbeta med Berättarministeriet till hösten när man drar igång skrivarverkstäderna.
– Dels kommer vi att jobba med lokaler men sedan kommer det också att bli ytterligare kampanjer för att hjälpa dem att locka volontärer och finansiärer, säger Anna Qvennerstedt.

En av personerna som låter Hovsjöskolans elever kapa sitt konto är Rättviseförmedlingens grundare Lina Thomsgård. Hon säger följande om sin medverkan:
– Under min uppväxt skrev jag om allt, hela tiden. I  egenstartade skoltidningar, dramatiska uppsatser, brev, dagböcker, märkliga dikter och, ehe, låttexter etcetera. Jag hade lyxen att uppmuntras i det, att få tid för det och att stöttas när det behövdes. Är bombis på att det hjälpt mig uttrycka mig och mina tankar och åsikter, och därigenom gett mig en tro på att det jag har att säga kan räknas. Berättarministeriet ser jag kan fylla den funktionen för unga idag så att de förstår att deras röst är viktig och bör höras. Viktig inte bara för dom, utan för oss alla.

Hon tror också att det hela kommer att tas väl emot av hennes followers och vänner på nätet.
– Mina twitter-followers och facebook-vänner är en jättehög öppna, toleranta, roliga och nyfikna smartskallar. Kan inte föreställa mig något annat än att de tycker det är fint och skitskoj. Jag hoppas att dom dessutom blir nyfikna och kollar upp projektet.

Andra personer som deltar är bland andra Nina Åkestam, Sebastian Ingrosso, Petter och Resumés chefredaktör Viggo Cavling.

Här kan du kolla in mer om Berättarministeriet.

Arbetsgrupp Forsman & Bodenfors

Silla Levin, AD
Marta Jacobson, Produktionsledare
Åsa Plahn, Formgivare
Lina Engler, Projektledare
Peter Gaudiano, webbproducent
Anna Qvennerstedt, copywriter

Christian Ström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.