Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"En hämndaktion från Nyheter 24"

Publicerad: 30 mars 2011, 08:59

En av Sveriges största bloggare, Kissie, anser sig trakasserad av Nyheter 24. Anledningen ska vara att hon blivit erbjuden en plats på nyhetssajtens bloggportal – och tackat nej. – Det här är en ren och skär hämndaktion från Nyheter 24:s sida för att de inte fick Kissie som bloggare, säger Daniel Nyhlén, chefredaktör för skönhetssajten Improveme.se och Kissies medietränare, till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Daniel NyhlénPascal Engman

Alexandra "Kissie" Nilsson. Foto: Taget från kissies.se.

I fyra års tid har företaget Pockwork Media varit bloggmanagers åt en av Sveriges största bloggare – Alexandra ”Kissie” Nilsson. WeRun är en bloggportal under uppbyggnad och en del av Nyheter 24.  Grundare till WeRun är Christian Lundbland, som tidigare även har arbetat med Pockwork Media.

I Weruns bloggportal skulle, vad Resume.se erfar, Gaybloggen, Kissies blogg och Jackie Ferms blogg ingå. När Kissie försökte dra sig ur bloggsamarbetet blev hon, enligt källor till Resume.se, både hotad och trakasserad. Hennes blogg skulle bland annat hackas om hon inte stannade hos Pockwork Media. Kissie valde ändå att avsluta samarbetet, för lite betalt ska vara en av anledningarna.

Så här skriver Kissie på sin blogg idag:
”Jag har fått information att We Run (pockworkmedia, bang music eller vad om nu vill kalla sig själva) samarbetar med Nyheter 24 och tillsamans skriver om mig för att sabotera. Varför? Jo GISSAR för jag lyckades lämna dom = tog bort deras störta inkomstkälla och går ut med hur dom sabbar för yngre flickor. Dom vill ha hämd, så dom använder sig av repotrar och nyheter 24 för att försöka lyckas med detta.”

I samma veva som Kissie drog sig ur det påstådda samarbetet med WeRun publicerade Nyheter 24 den fem år gamla youtube-filmen på Kissie och hennes bror där de uttryckte nazistiska åsikter. Senare hackades även hennes blogg.

– Det här är en ren och skär hämndaktion från Nyheter 24:s sida för att de inte fick Kissie som bloggare, säger Daniel Nyhlén, chefredaktör för skönhetssajten Improveme.se och Kissies medietränare.

Och fortsätter:

– Efter att de publicerat filmen ringde Nyheter 24:s reportrar dessutom runt till Kissies annonsörer och frågade hur de kunde annonsera på en blogg som så tydligt uttryckte ett hat mot homosexuella och invandrare. Det är falska påståenden som lurade de olika företagen, det finns inte i Kissies natur. Hon har hur många vänner som helst som är homosexuella och invandrare.

– Alla gör misstag, men jag tycker att det är uselt av Nyheter 24 och Werun att så systematiskt förstöra för Kissie. Det finns ingen anledning att älta detta längre och det har inget nyhetsvärde. Kissie har fått ta tillräckligt mycket för de gamla synderna hon begick som 15-åring.

Pascal Engman, nöjesreporter på Nyheter 24:
– Vi bedriver ingen enskild häxjakt på Kissie. Det stämmer inte att jag skulle ha någonting personligt gentemot Kissie. Vill påminna om att vi, i januari om jag inte minns fel, genomförde en stor intervju med henne. Werun har givetvis inte något som helst inflytande över vad vi på nöjesredaktionen rapporterar kring. Den enda som mig veterligen lagt sig i vad vi skulle skriva är Alexandra Nilsson som ringde och kallade mig "bögäckel" och hotade att hälsa på med några vänner om jag inte plockade bort en artikel. Vad hon och Werun haft för relation tidigare har jag ingen aning om.

Han fortsätter:

– Alla makthavare tycker det är jobbigt att bli granskade, och jag tror det är dags för henne att förstå att hon är en makthavare för yngre människor. 

Patrik Sandberg, delgrundare till Nyheter 24:
– Kissie har aldrig varit aktuell för ett samarbete hos oss på Nyheter 24, hennes varumärke passar inte in. Senast vi hade någonting med henne att göra hotade hon en av våra reportrar. Om hon har något samarbete med WeRun kan inte jag svara på, säger han till Resume.se.

Kissie hade 1 064 563 unika besökare den senaste veckan, enligt Bloggportalen.

Malin Carlehäll

Ämnen i artikeln:

Daniel NyhlénPascal Engman

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.