Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”En jury har alltid rätt”

Publicerad: 1 november 2011, 14:42

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

Foto: Jonas Eltes

Ingen av de stora dagstidningarna, Aftonbladet, Expressen, Svenska Dagbladet eller Dagens Nyheter, fick en nominering till Stora Journalistpriset. – En jury har alltid rätt, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.


Ämnen i artikeln:

Stora JournalistprisetThomas Mattsson

Stora medieföretag som SVT, SR och TV4 har alla fått nomineringar i  Stora Journalistpriset i år. Men de stora dagstidningarna blev alla utan  nomineringar.

Expressens chefredaktör, Thomas Mattson, säger till Resume.se att han inte vet om det har hänt förut.

– Men priset har ju funnits sedan 1966, eller  1953, om man räknar "internpriset", så det kan väl inte uteslutas. Det  finns ju färre tidningar i dag, men givet att det ändå varit hundratals  titlar som konkurrerat borde det väl hänt tidigare med?

Hur reagerar du på att ni inte fick en nominering?
– En jury har alltid rätt, brukar jag  tycka, och eftersom jag själv varit ledamot i denna jury vet jag att det  dels handlar om tycke och smak men framför allt om att det varje år  föreslås mängder med bra bidrag.

Thomas Mattsson tycker det är svårt  att dra några långtgående slutsatser av ett års nomineringar och tror  att juryn har gjort ett bra jobb.

Vad beror det på att ni inte fick en nominering?
– Det kan jag omöjligen kommentera eftersom  jag inte vet vilka bidrag som de olika redaktionerna har skickat in.  Expressen nominerades till Guldspaden, vann INMA-priset och blev nyligen  "Årets Redaktion" så jag var redan rätt nöjd med 2011 och nu gratulerar  jag alla nominerade till Stora Journalistpriset.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.