Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"En kontrasternas podcast"

Publicerad: 28 maj 2015, 08:00

Ola Nordebo (VK) och Linda Westerlind (Folkbladet)

I dag lanseras premiäravsnittet av politikpodcasten PolitikDynamik. En podcast av de politiska chefredaktörerna på Folkbladet och Västerbottens-Kuriren.


Ämnen i artikeln:

Ingvar NäslundVästerbottens-Kuriren

Bakom mikrofonen sitter socialdemokratiska Linda Westerlind som är ledarskribent på Folkbladet och liberala Ola Nordebo som är ledarskribent på Västerbottens-Kuriren. Linda Westerlind berättar för Resumé att idén började diskuteras för ett par månader sedan.

–Vi satt och spånade idéer och kom fram till att det skulle vara väldigt roligt om VK och Folkbladet startade en gemensam podcast eftersom vi har olika politiska ståndpunkter, men ingår i samma koncern. Dessutom känns det roligt att bredda journalistiken på ett sätt man inte har gjort varken på Folkbladet eller VK tidigare, säger Linda Westerlind.

–Intresset för politik och samhällsfrågor är otroligt stort. Podden Politikdynamik är ett sätt att bredda intresset ytterligare och nå en ny publik. Ola och Linda är två skarpa och viktiga opinionsbildare som tillsammans kommer ge podden en spännande dynamik, säger Ingvar Näslund, chefredaktör på Västerbottens-Kuriren.

I podcasten kommer de politiska chefredaktörerna att vända och vrida på veckans politiska händelser – utifrån deras olika politiska ståndspunkter. Ett upplägg som är unikt för PolitikDynamik.

– En av huvudpoängerna är att det ska vara motsatta ståndpunkter, att båda sidor kommer fram i samma pod. Linda och Ola står för olika ideologiska åsikter och det hoppas vi ska krydda PolitikDynamik och göra den till något alldeles extra – en kontrasternas pod, säger Anna Lith, chefredaktör på Folkbladet Västerbotten.

Den första podcasten lanseras i dag och fortsättningsvis kommer det att komma ut ett avsnitt varje torsdag. Varje podcast består av en "veckans nyhet" – som är en stor nyhet på lokal, nationell eller internationell nivå, som det kommer att föras en djupare diskussion kring där de respektive sidorna möts. Förutom det kommer ledarskribenterna att hissa, dissa och tipsa om olika saker och avslutningsvis komma med en framtidsspaning.

Vilka hoppas ni ska lyssna på PolitikDynamik?
–Tills viss del våra traditionella prenumeranter, som vi hoppas ska börja lyssna på podcast. Men syftet är också att kunna bredda vår respektive opinionsjournalistisk för att möta nya arenor och hitta en ny målgrupp för det politiska samtalet, avslutar Linda Westerlind.

Linnéa Kihlström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.