tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

En miljon borta i Aluma-konkursen

Publicerad: 18 februari 2013, 09:59

Skånska gatuförsäljartidningen Alumas konkurs fortsätter att spöka. Nu har tingsrätten att reda ut varför det fattas en miljon kronor.

Ämnen i artikeln:

Faktum

KB

Krister Berntsson


Det är det sociala företaget Tamira, som arbetar med att få in hemlösa på bostadsmarknaden, som anser att de har en fodran på Comintegra, som tidigare gav ut Aluma.

Totalt anser man att det är en miljon kronor som försvann i samband med konkursen. Tingsrätten i Malmö har nu att försöka reda ut turerna.

Tidningen Aluma såldes i tio år av Malmös hemlösa efter samma mönster som Situation Stockholm och Göteborgstidningen Faktum.

Grundaren Elisabeth Gudmundson, som på grund av graviditet inte längre hade möjlighet att driva tidningen, överlät Aluma till företaget Comintegra 2006.

När företaget tillsatte Livets Ords före detta marknadschef Johan Ericson som vd och ansvarig utgivare, uppstod en förtroendekonflikt som fick tidningens medarbetare att lämna skutan. När Aluma inte längre kunde ges klev istället göteborgsbaserade Fakum in på marknaden med ett skånenummer och tog över Alumas säljkår.

Comintegra gick i konkurs hösten 2011 och namnet köptes loss från konursboet av Faktum.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev