Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

En person, ett liv, en tidning

Publicerad: 30 oktober 2012, 07:47

Bild ur första numret av People & Paper

People & Paper är ett nytt magasin där varje nummer fokuserar på en persons verklighet och kreativitet. Tidningen ges ut på svenska, finska, norska och danska och distribueras till kreatörer i hela Skandinavien.


Tidningen People & Paper ges ut av Antanlis kan ses som en reaktion på en tid där det korta, snabba och oreflekterade tycks dominera och upphovsmännen vill med tidningen ge plats åt motsatsen.

Tidningen har knutit till sig skarpa skribenter och skickliga fotografer. De gör reportage från olika delar av världen och ger dem möjligheten att göra något helt unikt i mötet med personerna som de porträtterar.

– Martin Norrlind och Johannes Sjöberg på Common Space ringde upp mig och ville presentera en idé, säger Ingela Larsson, marknadskommunikationschef på Antalis och fortsätter.

– Reklambyråer ringer mig dagligen och vill träffas för förutsättningslösa möten där de vill visa vad de gjort. Jag skulle kunna sitta i förutsättningslösa möten hela dagarna. Men Martin och Johannes hade idén klar – de visade till och med skisser första gången vi sågs. Självklart ville vi göra den här tidningen.

Det första numret av People & Paper porträtterar Larry Harvey, mannen som kom på den mindre lyckade idén att starta en festival mitt ute i öknen. Han gjorde det så skickligt och passionerat att hans skapelse The Burning Man numera samlar mer än 60 000 människor som delar hans vision om att bygga en egen värld under den stekheta ökensolen.

Det är regissören och författaren Martin Jern, som regisserar långfilm i egna filmbolaget Dansk Skalle och skrivit ett par böcker för unga som fick uppdraget att porträttera Larry och festivalen. Med sig tog han Magnumfotografen Cristina García Rodero som bidrar  med en stor del av bildmaterialet.

Varje nummer av tidningen trycks på olika papper. I första numret är det Coccon man jobbar med. Hela sortimentet är FSC®-certifierat.
– Jag är säker på att People & Paper är precis vad vår målgrupp av kreatörer i hela Skandinavien vill läsa. Jag är glad och stolt över att få presentera den här tidningen för dem, avslutar Ingela Larsson.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.