Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

En riktig skräp-app

Publicerad: 24 november 2011, 11:16

Stockholms stad beslutade i mitten av oktober att man ska införa en ”skräp-app” Nu är den här – men det är inte Stockholm stad står bakom den utan Cloud Nine. De lanserar nu appen Drömstad.


I mitten av oktober presenterades alliansens förslag till budget för Stockholm 2012. I budgeten ingick bland annat införandet av en så kallad skräp-app. Appen skulle förenkla möjligheten att anmäla nedskräpning i Stockholm. Förhoppning var att den skulle vara klar någon gång under nästa år.


Nu är appen här – men det är inte Stockholms stad som står bakom utan Cloud Nine. Idén till appen, som kallas Drömstad, kom till under ett dygnslångt hackevent som Cloud Nine anordnade på företaget.

– Drivkraften är egentligen att ett par tre av våra medarbetare är engagerade i att förbättra sin närmiljö, säger Andreas Blåeldh, affärsområdeschef på Cloud Nine till Resume.se.

Med hjälp av geotaggning kan man anmäla exempelvis nedskräpning, klotter eller trasiga galtlyktor. Appen kommer att fungera även utanför Stockholm.

Tanken är att rapporterna som samlats in ska göras tillgängliga för företag, myndigheter och organisationer som kan tänkas ha nytta av den.

Snart räknar man med att även en Android-version ska vara tillgänglig för nedladdning.

Christian Ström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.