Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"En sorts bannbulla"

Publicerad: 12 november 2009, 10:10

Jonas Gardell släpps inte i Vatikanens kyrkor inför inspelningen av tv-serien Åh, Herregud!, skriver han i sin dagbok. Jonas Gardell anklagar svenska katolska biskopen Anders Arborelius för att ligga bakom vad han beskriver som en ”bannbulla”.


Ämnen i artikeln:

SVTJonas Gardell

Jonas Gardell.

Jonas Gardell skriver i dagboken att han ska åka till Rom för inspelningar av SVT-produktionen. Han beskriver resan som ”märklig” eftersom han först fått tillstånd av Vatikanen att filma i Peterskyrkan, Sixtinska Kapellet och i Vatikanmuséet.
”Sedan agerade svenska katolska biskopen Anders Arborelius personligen och ska ha lagt in sitt veto, och nu är vi stoppade överallt.” skriver han.

Jonas Gardells liknar stoppet vid en bannbulla. Han skriver:
”Det är intressant och skrämmande att Katolska kyrkan aktivt försöker hindra det fria ordet. Att man dessutom vill hindra att en stor tv-kanal gör ett program om kristendom och sökande. Man tycker naivt att de borde applådera initiativet.”

Peter Willebrand

Ämnen i artikeln:

SVTJonas Gardell

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.