Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"En stöddig jävel"

Publicerad: 28 april 2011, 11:12

I dag släpps biografin ”Det du inte såg” om Patrik Sjöbergs liv. Boken är skriven av Markus Lutteman. – Jag var skeptisk i början och hade väl en rätt klar bild av honom att han var en rätt arrogant, stöddig jävel, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Patrik Sjöberg

Omslaget till Det du inte såg

I biografin Det du inte såg som släpps i dag kan man bland annat läsa om hur Patrik Sjöberg utnyttjats sexuellt av sin tränare och styvfar Viljo Nousiainen. Boken är skriven tillsammans med Markus Lutteman som också skrivet biografierna El Choco och De utsatta.
– Jag hade alltid tänkt att jag aldrig skulle jobba med kändisar. I mina andra böcker har det varit jag som skapat bilden av personerna i böckerna. Till och med min mamma, som inte kan någonting om sport, hade en tydlig bild av Patrik Sjöberg.

Hur har arbetet med boken fungerat?
– Vårt samarbete har fungerat jättesmidigt. Jag var skeptisk innan jag träffade honom och hade väl en rätt klar bild av Patrik att han var en rätt arrogant, stöddig jävel.

Han fortsätter:

– När jag träffade honom första gången hade jag med mig två biografier, The Dirt och White Line Fever eftersom jag visste att han gillade hårdrocksbiografier. Det visade sig att han, precis som jag, gillade den förra men inte den andra.

Kan man säga att det var The Dirt som fick det att klicka mellan er?
– Ha ha, ja det skulle man kunna säga. Utan vidare jämförelse så ville jag, precis som i The Dirt, visa hela bilden, även de mindre smickrande. Det ville Patrik också. Den som vill ha spriten, knarket och festerna får det men om boken bara handlat om det så hade man bara befäst fördomarna om Patrik Sjöberg. Nu får man hela bilden

Är du nöjd med boken?
– Även om boken har mörka sidor, så är den också väldigt rolig och jag kan komma på mig själv att skratta högt åt några av de mer dråpliga historierna.

Det har inte varit så mycket snack om boken innan släppet. Hur har ni lyckats att få inblandade att hålla tyst så pass länge?
– Det har varit extremt hyshigt. På Norstedts bara haft en papperskopia av boken som man har varit tvungen att signera när man lånat den. Det är väl i sig någon sorts bragd att lyckas hålla det hemligt så här länge.

Hur kommer ni att lansera boken?
– Den kommer att lansera sig själv. Den finns i alla medier och är på löpet på alla rikstidningar.

Vad säger Patrik Sjöberg själv om boken?
– Han säger själv att han är jättenöjd. Vi tycker båda att den är väldigt snygg. Sedan är det väldigt kul att det är Erik Josjö som tagit bilden. Det finns en rolig historia om när Patrik Sjöberg och Erik Josjö hoppade över OS-invigningen för att sola och kolla på brudar.

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

Patrik Sjöberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.