Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

En tredjedel av svenskarna läser Aftonbladet – varje dag

Publicerad: 16 januari 2014, 10:46

Marknadsledaren Aftonbladet inleder det nya året med att presentera ett nytt mäktigt rekord: 3 145 000 läsare totalt – per dag.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetJan Helin

De officiella totalsiffrorna för november har nu släppts. De visar att Aftonbladet hade 3 145 000 läsare per dag (tidning, sajt, mobil och appen Supernytt). Detta kan jämföras med 2 445 000 läsare per dag motsvarande månad året innan.

– Det är ytterligare ett otroligt rekord och ett kvitto på vår strategi är rätt. Det är extremt viktigt att ha tillväxt i antalet läsare i digitala utgåvor, säger Aftonbladets publisher Jan Helin i en kommentar.

– Även det nya året öppnade starkt. Aftonbladet hade svindlande 3,7 miljoner unika besökare i mobilen vecka 1. Närmaste nyhetskonkurrent var Expressen med 1,6 miljoner. Det visar att vi behåller vårt grepp som primär nyhetskälla för svenska folket online. Men vi ser också hur våra konkurrenter växer i mobilen. Det är i grunden bra, konkurrensen kommer att vässa oss, säger Jan Helin.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

AftonbladetJan Helin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.