Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Eniro får skriva ned skulden - slipper rekonstruktion

Publicerad: 3 april 2017, 08:26

Söksajten Eniro har löst förhandlingarna med långivarna och får skriva ned sin skuld med 828 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Eniro

Tidigare imorse berättade Resumé att Eniro ville ta in 275 miljoner kronor i bolaget och samtidigt skriva ned sina lån med 828 miljoner kronor. Strax efter att nyheten publicerades bekräftade Eniros vd Örjan Frid för Breakit att förhandlingarna avslutats.

En lättad Örjan Frid säger till Breakit att han är mycket nöjd med förhandlingarna men att han under perioder varit tveksam till om det hela skulle lösa sig

– Vi slipper amorteringarna i år och räntekostnaderna halveras från ungefär 100 till 50 miljoner kronor per år. Nu kan vi äntligen fokusera på vår verksamhet och lämna det här bakom oss. Alla rationella argument har talat för att det ska lösa sig men med sex olika parter inblandade har jag varit nere i kolkällaren och vänt några gånger. Vi tvingades ju också förlänga förhandlingarna över helgen och det var först sent i natt som vi blev klara, säger han.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Eniro

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.