Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Eniro samarbetar med tidningsjätte

Publicerad: 9 december 2008, 08:21

Eniro och Mktmedia går nu in i ett långsiktigt samarbete. För Mktmedia, som är utvecklingsbolag för 33 dagstidningar, innebär det tillgång till söktjänster på sajterna. För Eniro betyder det att ett antal dagstidningar knyts till deras länknätverk.


Samarbetet omfattar i ett första steg sponsrade länkar, webbsök och kartinformation på mer än 25 sajter i Sverige, bland dem gp.se, na.se och vlt.se. Avtalet innebär också att tidningarna och Eniro ska utveckla fler samarbeten inom, onlinetjänster.

Avtalet är ett av de strategiska samarbeten Eniro nu avser att bygga.

– Det här blir en del av fler samarbeten framöver. Mktmedia kompletterar oss bra. För Eniro innebär samarbetet såväl ökade intäkter som ytterligare distribution av Eniros tjänster och vi ser fram emot att vidareutveckla samarbetet inom nya områden, säger Mathias Hedlund, Online direktör på Eniro.

Mktmedia är utvecklings- och framtidsbolag med Stampen som huvudägare med 78 procent av ägandet i bolaget. I ägargruppen ingår också Mittmedia, Eskilstuna-Kuriren och Nya Lidköpings-Tidningen.

Janne Sundling

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.