Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Eniro sent med information om vd-skandalen

Publicerad: 2 oktober 2014, 13:12

Johan Lindgren.

Sökjätten Eniro har sedan tidigare polisanmält sin förre vd Johan Lindgren för att ha manipulerat bokföringen. Men bolaget har nu fått påminnelser att lämna ut uppgifter som Ekobrottsmyndigheten, EBM behöver för sin utredning.


Ämnen i artikeln:

Johan LindgrenSvD

Ekobrottsmyndigheten, Finansinspektionen, Nasdaq OMX och Revisorsnämnden. Det är kvartetten som just nu utreder fallet kring Eniros sparkade och polisanmälda vd Johan Lindgren.

Nu visar det sig dock att man har stött på patrull i form av att Eniro varit sena med att lämna ut nödvändig information.

EBM begärde in material redan för två veckor och idag meddelar myndighetens pressansvariga, Katinka Wall, att man har fått påskynda kravet.

– Eniros anmälan innehöll inte tillräcklig information för att bilda sig en uppfattning om anmälan. Då fick vi begära in ytterligare material, något som vi fortfarande väntar på, sa Katinka Wall.

Styrelsen anser att Johan Lindgren blåste upp rörelseintäkterna för 2013 och 2014, vilket ska framgå av PWC-utredningen.

SvD uppger också är det först nu som PWC-rapporten har lämnats till EBM.
– Jag vet inte varför det har dröjt, men det är inte Eniros fel, säger bolagets advokat Jonas Bergh till SvD.

Han hävdar att PWC-rapporten inte var helt klar när styrelsen valde att polisanmäla Johan Lindgren. Finansinspektionen är också i full färd med att utreda Eniro och beskriver ärendet som "relativt omfattande".

Ärendet kompliceras ytterligare av att själva revisionen är under utredning – Revisorsnämnden inledde en utredning för tre veckor sedan.
Som om detta inte vore nog utreds Eniro även av Nasdaq OMX.
Eniro-kursen har rasat med 79 procent sedan årsskiftet, enligt SvD.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Johan LindgrenSvD

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.