tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Eniros sparkade vd blir av med fallskärmen på 20 miljoner

Publicerad: 5 september 2014, 07:43

Johan Lindgren.

Sökjätten Eniro misstänks för att ha blåst upp resultatet, och nu kan den sparkade vd:n Johan Lindgren komma att polisanmälas, uppger DI. Lindgren blir av med hela sin fallskärm på 20 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

Johan Lindgren

MH

Magnus Helander


DI uppger att Eniros styrelse har inlett en utredning som visar på allvarliga felaktigheter i bokföringen – och nu riskerar den nyligen sparkade vd:n Johan Lindgren att polisanmälas, eftersom han var ytterst ansvarig för bolagets verksamhet. Han blir omgående av med sin fallskärm på uppemot 20 miljoner kronor.

Eniros aktiekurs faller drastiskt, och raset inleddes i mars då Johan Lindgren sålde aktier i det egna bolaget för närmare 3 miljoner kronor.

Slutsatserna i styrelsens utredning får nu Eniro att justera sin helårsprognos, skriver DI.

Intäkter har periodiserats felaktigt och redovisats för tidigt. Effekten av felaktigheterna är 58 miljoner kronor för omsättning och rörelseresultat (ebitda) för 2013 – 5 procent av rörelseresultatet (ebitda) under perioden.

För första halvåret 2014 är effekten 28 miljoner kronor – cirka 7 procent av rörelseresultatet (ebitda). Effekten på kassaflödet är ytterst begränsad,s skriver Eniro i ett pressmeddelande.

Framtida prognoser måste justeras och helårsprognosen för rörelseresultatet (ebitda) för 2014 ändras från 850 Mkr till 700 Mkr.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev