Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Eniros vd får sparken

Publicerad: 18 augusti 2014, 08:12

Johan Lindgren.

Foto: Eniro.

Styrelsen och vd:n för Eniro, Johan Lindgren, har kommit överens om att han ska lämna vd-posten. Så heter det i Eniros pressmeddelande. Sökjätten är på väg in i en "ny fas". Stefan Kercza går in som tillförordnad vd – han är vd för Eniro i Danmark tillika chef för eniro.se.


Ämnen i artikeln:

Johan LindgrenLars-Johan Jarnheimer

Eniro har genomfört sin övergång från print till digitalt, vilket har lett till kraftiga kostnadsbesparingar och lägre skulder. Därför anser man nu att man behöver en ny form av ledarskap som med "ny energi och erfarenhet för bolaget till ny tillväxt."

Det framgår av Eniros pressmeddelande.

Stefan Kercza går in som tillförordnad vd tills vidare – han har bland annat lyckats få Eniro i Danmark att nå positiv tillväxt.
- Stefan har visat uåpp ett imponerande arbetet med tillväxt i Danmark och kommer att föra med sig denna värdefulla erfarenhet till Grupp-nivå tills vi kan utse en permanent vd, säger Lars-Johan Jarnheimer, ordförande för Eniro i en kommentar.

Han vill även passa på att tacka Johan Lindgren för hans fyraåriga ledarskap och för att han har lyckats behålla ett starkt kassaflöde under hela perioden.

Resumé har sökt Johan Lindgren.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.