Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Erfarna programledare lämnar Expressen TV

Publicerad: 4 januari 2017, 13:59

Hanna Malmodin och Pia Sehm. Två rutinerade avhoppare från Expressen TV

Hanna Malmodin och Pia Sehm har varit programledare och redaktörer för Börsmorgon som Expressen har gjort åt Dagens Industri. Nu lämnar de kvällstidningens tv-satsning.


Ämnen i artikeln:

DIwebb-tvDagens Industri

Resumé har löpande rapporterat om Expressens storsatsning på tv som tog ordentlig fart under hösten 2015. Det var också Hanna Malmodin som hämtades från TV4 och startade upp "Börsmorgon" följande vår.

LÄS MER: Interna kritiken mot Expressen TV: "Situationen är ohållbar"
LÄS MER: Avhopp från Expressen

Nu står det klart att hon lämnar kvällstidningen tillsammans med kollegan Pia Sehm. Under hösten har duon varit redaktörer och programledare för "Börsmorgon" som sänts på Di.se.

Pia Sehm har varit med och gjort "Börsmorgon" på frilansbasis för Di och Expressen TV:s räkning sedan i september. Enligt Resumés uppgifter löpte det ursprungliga frilanskontraktet på sex månader, men förlängdes under hösten till ett årskontrakt för hela 2017. Sedan valde den erfarna reportern och programledaren ändå att gå vidare, och hon gjorde sin sista dag på Expressen innan julafton. Så här kommenterar hon uppbrottet från tv-satsningen:

– Det stämmer att jag lämnar. Jag vill inte recensera Expressen som arbetsplats, men trivs bättre med ett mer inkluderande ledarskap, säger Pia Sehm till Resumé.
Hon kommer nu att återgå till frilansverksamhet bland annat som producent och föreläsare.

LÄS MER: Frågetecken kring Expressen TV:s tittarsiffror

Hanna Malmodin startade upp Börsmorgon och har varit ett ansikte utåt för Expressens tv-satsning. Hon är en erfaren tv-reporter med över 10 år på TV4. Dessförinnan jobbade hon på SVT och Dagens Industri. Strax innan nyår sade hon upp sig från Expressen TV och kommer att lämna kvällstidningen under de närmaste veckorna. Hanna Malmodin bekräftar avhoppet för Resumé.

Pia Sehm har ersatts av Johanna Grentz som närmast kommer från EFN.

I ett mejl till Resumé meddelar Expressen TV:s chef Bella Levy Börsmorgon börjar sändas igen i mitten av januari och att redaktionen befinner sig i en nysatsning på ekonomijournalistik.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

DIwebb-tvDagens Industri

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.