måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Eric Ljunggren ny ordförande i AIK efter Simon Strands kampanj

Publicerad: 13 mars 2018, 07:30

Eric Ljunggren tar över ordförandeklubban i AIK.

Metros förre chefredaktör Eric Ljunggren kliver in som ordförande i AIK Fotboll efter pr-profilen Simon Strands intitiativ till ny styrelse, Apple köper magasintjänst och Spotify låter användarna redigera låtinformation. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

Eric LjunggrenSimon StrandSpotifyAppleAIKMediaMedier

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Eric Ljunggren, som fram till 2017 var chefredaktör för tidningen Metro, tar över från Per Bystedt som ordförande i AIK Fotboll. Det rapporterar Expressen. Årsmötet hölls i Solnahallen under måndagskvällen och har föregåtts av intensiva diskussioner kring klubben. I vintras skrev pr-konsulten Simon Strand (som driver byrån 500) en omfattande analys av situationen i klubben och fick många medlemmar att engagera sig i frågan. I förra veckan presenterade Simon Strand sedan ett eget styrelseförslag, med underskrifter från mer än 500 medlemmar, där Eric Ljunggren föreslogs bli ordförande. Utöver senaste sejouren på Metro som avslutades förra våren har Eric Ljunggren har varit med och byggt upp tidningens internationella verksamhet. Han var under flera år chef för DN Stockholm. Simon Strands kampanj gjorde att hela 924 personer närvarade vid mötet att jämföra med i fjol då 156 medlemmar var på plats när Per Bystedt valdes till ordförande.

– Jag är lite skakad och extremt rörd. Senast jag grät i AIK-sammanhang var i Göteborg 2009 (då AIK vann SM-guld) och jag är väldigt nära att börja gråta nu, säger Ljunggren till Fotbollskanalen.

"Att gå från start till mål med detta på tolv dygn, från att inte ha några förslag eller någon mobilisering, till att vi lyckas visa både oss själva och omvärlden att vi är störst och bäst även på föreningsdemokrati, det är fantastiskt", skriver Simon Strand på sin Facebook.

Apple köper digitala magasintjänsten Texture
Apple förvärvar den digitala magasintjänsten Texture. Tjänsten finns på den amerikanska marknaden och kallas i folkmun för "tidningsvärldens motsvarighet till Netflix". Texture ger läsarna digital tillgång till runt 200 magasin till en månadskostnad som motsvarar omkring 90 kronor. Det är än så länge oklart vilka planer Apple har för tjänsten är oklart. Det rapporterar Reuters.

Franska Brexit-annonser i Londons t-bana stoppas
Londons tunnelbana har satt stopp för franska annonser riktade till brittiska bolag. Reklambudskapet var att oroliga affärsinnehavare borde flytta över kanalen till franska Normandie efter Brexit. Det skriver CNN Money. I ett uttalande säger Transport for London att annonserna tas ner eftersom de inte följer riktlinjerna och innehåller budskap som berör till "känsliga och kontroversiella frågor för allmänheten". Annonsör i det här fallet är det regionala styret i Normandie.

Scientologikyrkan lanserar tv-kanal
"Möt en scientolog", "Röster för mänskligheten" och "L Ron Hubbard: i hans egen röst" är några av programmen amerikanska tv-tittare kommer kunna erbjudas när Scientologikyrkan snart lanserar sin egen tv-kanal, skriver The Guardian. Kyrkan beskriver själva tv-satsningen som "En ny röst". Organisationen köpte en produktionsstudio 2016 och startade också Scientology Media Network med syfte att sprida scientologernas lära i samma veva.

Spotify låter användarna redigera låtinformation
Spotify använder crowdsourcing för att få korrekt information om låtarna i streamingjättens bibliotek. Det rapporterar Mashable. Spotify har gett lyssnarna tillgång till den metadata-editor, "Line-in", som man använder sig av. Spotify hoppas detta ska kunna göra att man lär sig hur lyssnarna tolkar musik. Den som vill hjälpa till och bidra med information kan via desktop klicka på de tre prickar som finns intill en låt, artist eller ett album och välja "föreslå en ändring". Förutom rena data om vem som ligger bakom låten kan man också redigera information om exempelvis genre och stämning, men också ge rekommendationer kring hur man kan känna igen en viss låt.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev