Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Erik Eje Almqvist lämnar chefredaktörsposten på Filter

Publicerad: 22 januari 2018, 08:29

Erik Eje Almqvist har delat chefredaktörsposten med Mattias Göransson. Nu lämnar han uppdraget – och ersätts av tidigare reportern Christopher Friman.


Ämnen i artikeln:

Offside PressMattias GöranssonFilter

Erik Eje Almqvist har efter sin föräldraledighet valt att bosätta sig i Köpenhamn, och slutar därmed som chefredaktör. Han ersätts av tidigare reportern Christopher Friman, som därmed går in i ledningen och kommer att dela arbetet som chefredaktör med Mattias Göransson.

– Christopher var vår första praktikant när Filter startade för tio år sen och var så duktig att han blev den första reporter vi anställde. Han kan verksamheten utan och innan och var det självklara valet, säger Mattias Göransson i ett pressmeddelande.

Christopher Friman är aktuell med reportaget "Högerspöket" i Filters kommande nummer, där läsaren får följer med Nyheter Idags högaktuelle Chang Frick.

Den nye chefredaktören kommenterar sin nya position med följande ord:
– Jag är väldigt glad för förtroendet och ser fram emot att vidareutveckla Filter. Utöver vår nya digitala satsning, som sjösätts på måndag, har vi en hel del annat på gång som jag tror kommer väcka uppmärksamhet, säger han.

Erik Eje Almqvist berättar för Resumé att han har skrivit ett ett nytt avtal med tidningen.
– Det fastslår att jag kommer att fortsätta arbeta för tidningen som reporter – och skriva ännu mer i Filter än jag gjorde tidigare.

Anna Falck, vd Offside Press, påpekar att Filter är inne i en spännande fas.
– Under året firar vi tio år och inleder med ett helt nytt digitalt erbjudande som gör hela vårt reportagearkiv tillgängligt. Att vi nu dessutom får Christopher på chefredaktörsposten känns väldigt bra, han är en skarp och mycket uppskattad skribent som nu får ett större ansvar för tidningen framöver, säger hon.

Mårten Färlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.