Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Erik Gandini ny delägare i produktionsbolaget Fasad

Publicerad: 27 augusti 2013, 13:00

Produktionsbolaget Fasad som stått bakom filmer som Blondie, Avalon, Apan, Man Tänker Sitt med flera, växer nu till att omfatta en ny delägare och flertalet nya projekt.


Erik Gandini (Videocracy, Gitmo, Surplus, Sacrificio) lämnar produktionsbolaget Atmo för att bli ny delägare i Fasad. Med i flytten följer också producenten Juan Libossart (Ice Ice Baby, Night Falls in India).

– Sammanslagningen innebär en möjlighet till att stärka vårt oberoende som filmskapare, säger Erik Gandini. Ambitionen är att kombinera det bästa av spelfilmens genomslagskraft med dokumentärens relevans och mod att ifrågasätta. Vår vision är att skapa ett produktionsbolag som blir en samlingspunkt för de regissörer och producenter som förnyar svensk film och TV.

Det nya Fasad utökas dessutom med ett antal produktioner. Däribland Marcus Lindeens hybriddokumentär The Acali Experiment, Anna Padillas Bara fem minuter till, Erik Gandinis Lost in Perfection och Cosmpolitanism, Agnieszka Lukasiaks Thact och  Jesper Ganslandts spelfilm Kärande & Svarande som utvecklas i ett unikt samarbete med Anna Anthony (Farsan, Zozo, Jalla Jalla) från Memfis film.  

Först ut är Signs of an Open Eye, ett samarbetet mellan Erik Gandini, Jesper Kurlandsky, Jesper Ganslandt och Fredrik Wenzel. Verket visas som enda tillfälle nu på onsdag den 28/8 på Berwaldhallen. En monumental bildodyssé genom evolutionen ackompanjerad av musik av bl.a. Schnittke, Pärt och Lauridsen. Musiken framförs live av radiokören.

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.