Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Erik Hörnfeldt: ”Jag ska bli kriskonsult”

Publicerad: 12 mars 2014, 08:18

Erik Hörnfeldt.

Foto: Andreas Elgstrand.

3:s pr- och presschef, Erik Hörnfeldt, lämnar bolaget där han har varit verksam sedan år 2002. Han bekräftar att han och bolagets vd, Nicholas Högberg har olika uppfattningar om hur arbetet ska drivas. Nu siktar han på att bli kriskonsult.


Ämnen i artikeln:

Nicholas HögbergErik Hörnfeldt

– Jag ser inte riktigt att jag skulle gå till en fast anställning som  informationschef i första hand, utan jag vill mer vara som Robert de  Niro i ”Wag the Dog” eller som Saul i ”Breaking Bad”. Det vill säga när  katastrofen är tillräckligt stor så ringer man mig, säger Erik  Hörnfeldt.

Han tror att han skulle passa som kriskonsult på grund  av sin bakgrund inom kvällspressen där han många gånger har varit med  om när det har hettat till.

Vad är det egentligen ni har för olika syn på pr-arbetet du och Nicholas Högberg?
–  Det är väl som det brukar heta när ett populärt rockband spricker att  man har musikaliska meningsskiljaktigheter. Jag kan bekräfta att vi har  oense och har olika syn, men vi är inte osams. Jag vill inte gå in på in  vad det handlar om eftersom det kan utnyttjas av konkurrenterna, säger  Erik Hörnfeldt.

Erik Hörnfeldt uppger också att han kände sig  klar med 3 efter att tillsammans med TeliaSonera ha lobbat för att  regeringen ska erbjuda 700-bandet åt mobilbolagen.

– Det känns skönt att regeringen har lyssnat på oss och tagit ett klokt beslut, säger Erik Hörnfelt.

Han är 62 år och ska bli pappa i maj – han har vuxna tre barn sedan tidigare.

– Jag tänker att konsultrollen går bra att förena med rollen som ny småbarnspappa, säger han.

Hur tänker du kring att bli far på nytt så sent i livet?
–  Barn är det bara att ta hand om och tänker man efter för mycket så  kommer det aldrig att passa. Jag tycker bara att det är underbart roligt  att få uppleva att bli far en gång till, säger Erik Hörnfeldt.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.