Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Erik Niva om den okända konflikten med Robert Laul

Publicerad: 13 december 2016, 09:13

Erik Niva intervjuas i senaste numret av Café.

Foto: Julia Lundin

När Robert Laul var inne i sitt alkoholmissbruk blev Sportbladet-kollegan Erik Niva något av en nemesis. Det framgår i en intervju med Café.


Ämnen i artikeln:

Erik NivaRobert LaulAftonbladetSportbladet

För ett år sedan talade Sportbladet-profilen Robert Laul ut om sitt alkoholmissbruk i en stor intervju med Resumé. Förra hösten var han sjukskriven från tidningen för att komma till rätta med problemen, men är nu tillbaka igen som reporter och krönikör.

Något som hittills inte varit känt för omvärlden är den tidigare konflikten med kollegan Erik Niva. I en intervju med Café berättar Niva om hur de goda vännerna blev till fiender.
– Jag var bra kompis med honom, trivdes jävligt bra med honom och hade alltid ganska lätt att försvara honom: "Bufflig typ, dåligt omdöme ibland, men ändå ett gott hjärta." Sedan blev en av konsekvenserna av hans eskalerande sjukdomstillstånd att han byggde upp mig till någon form av jävla nemesis. Han vände sig aktivt emot mig på ett väldigt påtagligt och påfrestande sätt, säger Erik Niva till magasinet.

Från att ha umgåtts frekvent blev relationen som förbytt.
– Han uttryckte i flera olika sammanhang, både externt och internt, att han helt enkelt tyckte att jag var överskattad och oförtjänt av min position. Byggde upp en bild av att jag aktivt stod ovanför honom och bromsade hans karriär. Och det innebar att jag där och då upplevde att det här inte alls var en person som i grunden hade ett gott hjärta, utan en person som aktivt och genuint tycktes vilja mig illa. Och det var jävligt, jävligt svårt att förhålla sig till, berättar Nivaför Café.

Robert Laul har senare bett om ursäkt för sitt beteende. Deras relation är inte vad den en gång var, men duon är inte längre ovänner.
– Det är en viktig del av mitt tillfrisknande att konfronteras med den skada jag har orsakat andra människor. Det fungerar som en påminnelse om destruktiviteten i en sjukdom som ställer till med så mycket elände för så många människor, säger Robert Laul till Cafe.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.