Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

ETC följer Offside – blockar spelannonser

Publicerad: 19 oktober 2018, 08:12

Offsides initiativ att säga nej till spelannonser, det så kallade "spelstoppet", har gett ringar på vattnet. Nu väljer även vänstertidningen ETC att gå samma väg.


Ämnen i artikeln:

MediaETC

Inför omregleringen nästa år gick Offside i onsdags ut med nyheten att de väljer att säga nej till annonser från spelbolag vilket för tidskriften innebär omkring en halv miljon (25 procent av tidningens totala annonsintäkter).

Samma dag meddelade det vänsterorienterade mediehuset ETC:s chefredaktör Johan Ehrenberg att företaget väljer att gå samma väg för sina tidningar.

"ETC har under en längre tid uteslutit de flesta aktörer och förra veckan stängde vi helt.

Inte bara för att annonserna är ovanligt dåliga till sitt innehåll utan för de problem spelandet skapar både för sporten som sådan och för de individer som drabbas."

Johan Ehrenberg skriver vidare att den stundande avregleringen är att ge efter för "en bransch som vi helt enkelt behöver. Och som bevisligen går runt varje försök att ta ansvar genom skattefusk, utlandsregistrering och andra kryphål".

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

MediaETC

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.