Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

ETC lägger ned 15 tidningar – når inte presstödsnivån

Publicerad: 27 november 2017, 15:46

ETC kommer att lägga ned alla de 15 tidningar som inte når upp till presstödsnivån, det rapporterar Medievärlden.


Ämnen i artikeln:

ETCJohan Ehrenberg

Under dagen ska alla anställda på ETC blivit underrättade om att mediehuset kommer att lägga ned de 15 tidningar som inte når upp till presstödsnivån på 1500 prenumeranter, det rapporterar Medievärlden.

Johan Ehrenberg, ETC:s ansvarige utgivare, säger till Medievärlden att de utan presstöd inte kan finansiera tidningarna.

De titlar som läggs ned är Göteborgs Fria, Landets Fria, Sesam, Stockholms Fria, ETC Bergslagen, ETC Jönköping, ETC Malmö, ETC Norrköping, ETC Stockholm, ETC Sundsvall, ETC Umeå, ETC Uppsala, ETC Västerås, ETC Växjö och ETC Örebro.

Enligt uppgifter till Medievärlden kommer nedläggningarna rendera i att ett 20-tal heltidstjänster försvinner.

– Det är klart att ingen är glad. Men samtidigt är det många som säger "nu jävlar". Vi vet att vi har ett enormt stöd av våra läsare. Förhoppningen är att vi ska kunna omvandla det till stora nationella satsningar. Målet är att fler ska kunna jobba journalistiskt genom att vi får mer betalt för det vi gör, säger Johan Ehrenberg till Medievärlden och berättar att de istället kommer att göra en stor digital satsning och även har en tv-lösning på gång.

Nyligen berättade ETC att de skulle starta en upplaga av tidningen i Borås.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

ETCJohan Ehrenberg

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.