Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

ETC tar över Fria Tidningar

Publicerad: 29 juni 2016, 08:37

ETC har ökat sin räckvidd två år i rad. Nu är ambitionen att få även Fria Tidningar att växa.

ETC blir Fria Tidningars nya ägare från juli i år. Det ökar chansen för tidningens överlevnad enligt styrelseordföranden.


Ämnen i artikeln:

ETC

Fria Tidningar har funnits sedan 2001 och ägts av journalisterna och medarbetarna själva i kooperativ form. Nu tar ETC över ägarskapet och Fria Tidningars bolag får namnet ETC Fria med Caspar Behrendt som vd.
– Som kooperativ är det här ett beslut vi tagit gemensamt, alla medlemmar har varit med. Vi går till ETC för att vi behöver få mer tid att koncentrera oss på journalistiken, kommenterar han i ETC.

Madelene Axelsson, styrelseordförande för Fria Tidningar, tillägger:
– Ja, nu byter vi ägare. Övergången till en digital marknad är tuff för oss med små ekonomiska muskler och istället för att kämpa oss fördärvade för att överleva, vilket i förlängningen går ut över journalistiken, har vi tillsammans med ETC bestämt oss för att hjälpas åt och bli starkare tillsammans.

Johan Ehrenberg, som äger ETC, menar att Fria Tidningar är en nödvändig röst i Sverige och hoppas att ETC kan hjälpa tidningen att växa precis som hans egen har gjort de senaste åren.
– Med små resurser har man hållit liv i en alternativ diskussion om politik och vardag som saknas i de flesta medier. Själv är jag imponerad över hur man bland annat lyckats skapa Landets Fria, en tidning som för mig fungerar som en nyhetsröst för den nya hållbarhets- och omställningsrörelsen. Här finns mycket att utveckla, säger han.

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

ETC

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.