Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ett 20-tal journalister går från Aftonbladet

Publicerad: 7 januari 2015, 10:27

Aftonbladet tappar ett 20-tal journalister.

Foto: Björn Elgstrand.

Ett 20-tal journalister försvinner från Aftonbladet efter det sparpaket som kvällstidningen gjort. Samtliga har nappat på det avgångsvederlag som erbjudits.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Resumé har i flera omgångar rapporterat om Aftonbladets sparpaket. Tidigare har det funnits uppgifter om att 30-40 tjänster försvinner, men nu står det alltså klart att det är ett 20-tal journalister som lämnar kvällstidningen, skriver Journalisten. Totalt nappade ett 30-tal medarbetare på avgångsvederlaget.

– Jag kan inte ge dig någon exakt siffra. Men i stort sett alla som sökte har beviljats, med några enskilda undantag, vilket betyder ungefär 20 stycken redaktionella tjänster. Men det är på alla nivåer, redigerare, reportrar och inte bara chefer, säger Niclas Vent, journalistklubbens ordförande till Journalisten.

Erbjudandet som ska ha getts till samtliga är uppsägningstiden plus tre månader. Sedan har fackklubben förhandlat sig till ytterligare tre månader för några av medarbetarna som fyllt 40 år.

Förhandlingarna är fortfarande inte avslutade.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.