Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ett år efter terrorattacken: Charlie Hebdo kritiseras

Publicerad: 5 januari 2016, 08:57

Charlie Hebdos specialnummer kommer ut i morgon onsdag

Ett år har passerat sedan terrorattacken där flera av Charlie Hebdos medarbetare mördades. I morgon kommer satirtidningen med ett specialnummer som redan kritiseras av flera religiösa samfund.


Ämnen i artikeln:

TerrorismCharlie Hebdo

Onsdagens specialnummer av franska satirtidningen Charlie Hebdo kommer ut i en stor upplaga. Förstasidan pryds med en illustration av en gud som företräder flera religioner. Guden har skägg, en blodig dress och automatvapen. Texten är som följer:

"Ett år senare, mördaren är fortfarande på fri fot."

Flera religiösa samfund tolkar budskapet som att religionen är ansvarig för terrordåden i Paris för ett år sedan. Det rapporterar Sveriges Radio.

En fransk organisation mot islamofobi anser att teckningen är våldsam och förolämpar. I fransk tv understryker den katolske prästen Pierre Amar  att flera av terroroffren kommer från katolskt troende familjer som kommer att känna sig kränkta.

Det nya numret av Charlie Hebdo kommer ut i en miljon exemplar i Frankrike. Terroristattackerna i januari 2014 startade med att 12 personer sköts vid tidningens redaktion i Paris, ett sätt att hämnas veckomagasinets omstridda Muhammedteckningar, enligt terroristerna.

I höstas kritiserades Charlie Hebdo när de gjorde satir av den uppmärksammade döda syriska flyktingpojken Alan på en strand i turkiska Bodrum.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

TerrorismCharlie Hebdo

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.