Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Ett dråpslag mot branschen”

Publicerad: 8 maj 2012, 07:48

Staffan Rosell, chef för Radiobranschens Organisation, RAB.

Foto: Pressbild.

KU tar idag upp frågan om att minska reklamtiden för tv från 12 till 8 minuter per timme. Men det är egentligen inte bara TV4 som berörs av förslaget, utan även reklamradion: – Går motionen igenom är det ett dråpslag mot branschen, säger Staffan Rosell, chef för Radiobranschens Organisation, RAB, till Dagens Industri.


Ämnen i artikeln:

Åsa JamalStaffan RosellFredrik KornebäckTV4

"Det stör väldigt många, inklusive mig själv, att inte få se hela  program ostört utan att det titt som tätt sker avbrott." Så skriver  miljöpartisten Ulf Holm i sin motion om att minska den tillåtna reklamtiden i tv från 12-8 minuter per timme.

Som  resume.se tidigare har berättat stöder Socialdemokraterna motionen,  vilket innebär att partiet har gjort en riktig kovändning i frågan  eftersom man öppnade för ökad reklamtid år 2004.

Idag, tisdag, tar Konsititutionsutskottet, KU, upp frågan.

Om det visar sig att förslaget går igenom berörs endast TV4 eftersom dess konkurrenter redan sänder från Storbritannien.

Som resume.se tidigare har berättat vill inte TV4:s kommunikationsdirektör, Åsa Jamal, kommentera om TV4 måste flytta utomlands om förslaget skulle gå igenom.

Men det är egentligen inte bara TV4 som berörs negativt av förslaget, utan det gäller alltså även den kommersiella radion:
– Går motionen igenom är det ett dråpslag mot branschen. En tredjedel av  intäkterna försvinner. Och vi som äntligen har fått ordning på ekonomin  och börjat visa svarta siffror, säger Staffan Rosell, chef för Radiobranschens Organisation, RAB till DI.

Reklamradions omsättning har ökat från 550-750 miljoner kronor sedan reklamtiden utökades.

Resume.se har sökt(S) grupptalesman i KU, Sven-Erik Österberg, men pressekreteraren Fredrik Kornebäck meddelar att han inte vill uttala sig förrän KU har haft sitt möte:
– Det enda riksdagen kan göra är att komma med ett tillkännagivande, men  sedan går frågan tillbaka till regeringen, säger Fredrik Kornebäck.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.