Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ett halvår har gått – ingen tillsatt Ekochef

Publicerad: 17 november 2015, 12:55

SR:s tillsättning av Ekochef dröjer.

Anne Lagercrantz är sedan en tid tillbaka på SVT. För Sveriges Radio har tillsättandet av en ny Ekochef dröjt.


Ämnen i artikeln:

EkotBjörn LöfdahlAnne LagercrantzSveriges RadioMichael Österlund

Anne Lagercrantz avgång aviserades i slutet på maj. Hon hade då värvats till SVT och rollen som chef för nyhets- och sportdivisionen. Sveriges Radio meddelade samtidigt att rekryteringsprocessen redan hade påbörjats, men att den ”troligen inte kommer kunna avslutas förrän efter semestrarna”.

Biträdande Ekochefen Michael Österlund tog med omedelbar verkan över som tillförordnad. Han hade tidigare arbetat som bland annat utvecklingschef, nyhetschef och publiceringschef på Ekot.

Många är dem som är nyfikna på vem som ska få ta över en av Sveriges viktigaste nyhetstjänster. Att Ekot letat chef sedan i maj är inget som bekymrar programdirektör Björn Löfdahl. Tidsplanen har hållits, menar han.
– Det har inte dröjt en sekund längre. Vi bestämde oss för att påbörja rekryteringen efter sommaren då vi inte skulle hinna med det till hösten. Vi kan inte ha ett avbrott mitt i en rekryteringsprocess. Därför har vi jobbat sedan i september fram tills nu, säger Björn Löfdahl.

Har det inte tagit för lång tid?
– Det är en process som inte tagit längre tid än det brukar göra.

Så när kommer den nya Ekochefen?
– Det får ni veta i ett pressmeddelande inom kort.

Hur många kandidater har det stått mellan?
– Det vill jag inte säga, säger Björn Löfdahl.

Hösten 2014 påbörjade Ekot ett omfattande förändringsarbete med omorganisering och innehållsutveckling. Tre chefer fick då nya roller. Målet var att skapa sammanhållning mellan nyhets- och programredaktion.

Ekoredaktionen sänder 40 nyhetssändningar och fem ekonomisändningar varje dygn, samt ett flertal program såsom Studio Ett, P1-morgon och Radiokorrespondenterna.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.