Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Ett haveri utan motstycke”

Publicerad: 27 december 2013, 10:01

Olof Lundh.

Svenska Fotbollförbundet får hård kritik för sin kommunikation efter julhelgens omtalade Zlatan-citat om damfotboll. – Det är ett haveri utan motstycke på den här nivån. Hade det varit en myndighet eller ett företag hade någon fått gå direkt, säger Olof Lundh på TV4 och Fotbollskanalen.


Ämnen i artikeln:

Camilla HagmanFotbollförbundet

På juldagen publicerade Expressen en intervju med Zlatan Ibrahimovic där supersvensken sågade medieuppståndelsen kring bilgåvan till Anders Svensson på Fotbollsgalan och drämde till med att damerna kunde nöja sig med något mindre:

–      De kan få en cykel med min autograf så blir det bra, sa Zlatan till Expressens reporter Mattias Larsson. 

Från förbundshåll var det tyst, trots den stora uppståndelsen.

Först på annandagens kväll kom den första förbundskommentaren – ett pressmeddelande på hemsidan:

–      Jag kommenterar eller recenserar aldrig vad enskilda spelare säger eller tycker i media. Alla är fria att uttrycka vad de vill, sa SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson bland annat.

TV4:s och Fotbollskanalens Olof Lundh riktar skarp kritik mot förbundet och underkänner kommunikationsstabens agerande.

–      Förbundet har ingen kontakt med omvärlden, de lever kvar på 70- och 80-talet, säger Lundh och pekar på ett antal kommunikationsmissar under året – som debatten kring landslagsspelarna Alexander Gerndt (dömd för hustrumisshandel), Miiko Albornoz (dömd för sexuellt utnyttjande av barn), och det avbrutna 50 Cent-samarbetet.

Olof Lundh menar att SvFF-basen Karl-Erik Nilsson borde ha avbrutit julfirandet någon timme och gett ”svar på tal om var man står i frågan om herrar, damer, priser och så vidare”.

–      Istället lämnar man fältet fritt för en syn som är långt från SvFF:s.

Olof Lundh säger att förbundet tror dig vara moderna genom att Karl-Erik Nilsson ska twittra och blogga, men att kommunikationen i själva verket fungerade mycket bättre under Lars-Åke Lagrells tid då denne så gott som alltid var anträffbar.

Resumé har sökt förbundets kommunikationschef Camilla Hagman.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.