Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Ett hjärta som rymde oändligt med kärlek”

Publicerad: 18 september 2013, 06:59

Foto: SVT.

Författaren och journalisten Kristian Gidlund är död. På hans blogg ”I kroppen min” har miljontals läsare följt hans kamp mot cancern.


Ämnen i artikeln:

Kristian Gidlund

”Så föll ett långsamt regn genom trädgården. Och jag gick ut för att stilla en oövervinnerlig törst.”

Så lyder Kristian Gidlunds sista inlägg på bloggen ”I kroppen min”.

Han blev blott 29 år.

”Kampen  har varit hård och på alla sätt ojämn. Men vad hans fiende inte visste  var att den angripit en människa med ett mycket stort hjärta, ett hjärta  som rymde oändligt med kärlek till de sina.”

Så skriver familjen på hans blogg och tackar också för det stora stöd han har fått under sin kamp, enligt TT.

Kristian  Gidlund föddes i Borlänge och var författare, journalist och musiker –  han spelade trummor i rockbandet Sugarplum Fairy, vilket han bildade ihop med Victor Norén och Carl Norén.

Kristian Gidlund  diagnostiserades med cancer i magsäcken och genomgick  cellgiftsbehandling. Han pratade ofta i media och om sin sjukdom och syn  på döden – han var bland annat sommarpratare i juni i år.

Kristian  Gidlund såg till att förverkliga några av sina drömmar innan han  tog farväl av det här livet – han reste bland annat till Kalifornien med  sina vänner, tog sig an hittehunden Pysen och gjorde intervjuer med  sina vänner i Mando Diao samt Sture Bergwall, tidigare känd som Thomas  Quick, enligt TT.

Kristian Gidlunds blogg besöktes inte bara av  miljontals läsare, utan han gav också ut boken ”I kroppen min – resan  mot livets slut och alltings början”.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Kristian Gidlund

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.