Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Ett svenskt Hollywood"

Publicerad: 30 maj 2011, 09:04

20 procent av Stockholms medieföretag inom tv och film har i dagsläget sina kontor i Frihamnen. I december flyttar även Modern Studios, som har produktionsbolagen Strix Television och Strix Drama, dit.
– Det har blivit ett svenskt Hollywood i området, säger Henrik Widerståhl, vice vid och marknadschef för Stockholms Hamnar.


I december flyttar Modern Studios till Magasin 3 i Frihamnen. Där blir de grannar med ett trettiotal andra mediebolag.

– Vi välkomnar Modern Studios till Stockholms Hamnar, det är både spännande och roligt att ytterligare ett medieföretag väljer att flytta till Frihamnen. Det har blivit ett svenskt Hollywood i området, säger Henrik Widerståhl, vice vd och marknadschef, Stockholms Hamnar, i ett pressmeddelande.

200 personer kommer att arbeta i lokalerna som är på 2300 kvadratmeter. De senaste åren har området kring Frihamnen utvecklats till Stockholms mediekluster, 20 procent av alla anställda inom tv-produktion och film sitter i lokaler i området.

Malin Carlehäll

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.