Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Ett tungt beslut som påverkar många"

Publicerad: 5 september 2008, 06:57

Beskedet om nedläggningen av Allers tryckeri i Helsingborg kom som en chock för de anställda. 130 personer blir av med sina jobb. – Det här är ett tungt beslut som påverkar många människor och många av våra lojala medarbetare, säger Allers vd Martin Hansson.


Allers vd Martin Hansson. Foto: Scanpix.

Folk grät och visade ilska när beskedet om tryckeriets nedläggning kom efter lunch i går. Produktionen ska istället flyttas till Danmark och Norge.

—Det här är inte klokt. Företaget går med vinst och så lägger de ned, sa en av många upprörda till HD.se.

– Det här är ett tungt beslut som påverkar många människor och många av våra lojala medarbetare, säger Allers vd Martin Hansson till HD.se.

– Det har gjorts en konsultutredning som visar att två tryckerier är optimalt för koncernen, och då väljer vi att behålla tryckerierna i Oslo och Köpenhamn. Här i Helsingborg har vi äldre tryckpressar och äldre fastigheter, fortsätter han.

Enligt företagsledningen handlar det om investeringar i storleksordningen 200 miljoner kronor för att stanna i Helsingborg.

– Här skulle vi behöva byta ut två djuptryckspressar mot en offsetpress, säger Martin Hansson som hänvisar till att konkurrenter som Bonnier och Egmont redan upphört med egen tryckeriverksamhet.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.