Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Ett väldigt (S)pännande jobb”

Publicerad: 17 mars 2011, 09:19

Nu har Socialdemokraterna hittat efterträdaren till Karin Pettersson som kommunikationschef. Det blir Nina Wadensjö som tar över.


Ämnen i artikeln:

Karin PetterssonNina WadensjöSocialdemokraterna

Nina Wadensjö.

Karin Pettersson lämnade S för Aftonbladet efter valet och nu har S klart med efterträdaren.

Det blir Nina Wadensjö, som sedan 2007 är förlagschef för Alfabeta Bokförlag. Hon har även bland annat arbetat som chefredaktör för tidskriften Tiden, varit politisk sekreterare i Solna samt frilansande journalist och redaktör. 

– Det här är en stor utmaning och ett väldigt spännande jobb. Jag ser verkligen fram emot att återvända till politiken, politik är något av det mest engagerande man kan ägna sig åt. Nu har vi ju dessutom ett läge där vi kan forma och utveckla oerhört mycket nytt, roligare än så kan det knappast bli, säger Nina Wadensjö i ett pressmeddelande. 

– Vi är oerhört glada att Nina Wadensjö börjar hos oss. Hon har en mycket intressant och gedigen bakgrund från journalistik, politik och förlagsvärlden som gör henne väl lämpad att leda och utveckla vår nya avdelning för Analys och opinion, säger Sven-Eric Söder, kanslichef för Socialdemokraterna. 

Nina Wadensjö får uppgiften att knyta till sig en reklambyrå. Tidigare har Acne haft uppdraget.

Analys- och opinion är en nybildad avdelning på S-kansliet.

Socialdemokraterna ska också rekrytera ny presschef efter Fredrik Kornebäck som blir chefredaktör för Aktuellt i politiken.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.