Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

EU kräver att Google ändrar sitt hemliga "recept"

Publicerad: 9 september 2014, 08:27

Google har i omgångar utsatts för olika krav från EU-myndigheter. I veckan kom det kanske tuffast kravet av alla – att Google ska dela med sig av sin hemliga sökalgoritm.


Ämnen i artikeln:

EU-kommissionenGoogle

Ny Times rapporterar att en högt uppsatt tjänsteman tidigare har krävt att Google delas upp, en fransk minister har uttalat att Google är ett hot mot landets suveränitet och en hög chef på ett förlag har liknat Google vid en "Wagner"-isk drake.

Nu har Google fått ytterligare press på sig genom att EU-kommisionen kräver att Google ska genomföra förändringar i sin sökalgoritm.

Bakgrunden är ett antitrust-mål där Google initialt fick fram en uppgörelse med EU-kommissionen i februari där man skulle göra några
små förändringar i sin sökalgoritm för att undvika böter.

EU-kommissionen har nu öppnat en formell utredning efter anklagelser som rör att Google ska ha missbrukat sin dominerande ställning på marknaden för online-sök genom att ge konkurrensfördelar åt
Google-ägda verksamheter som YouTube och Google Play.

EU-kommissionen kan komma att kräva Google på miljardtals dollar och omfattande förändringar i sin operativa verksamhet, enligt Ny Times.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

EU-kommissionenGoogle

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.